Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 37-48 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Met welke tandenborstel je gebit schoon en sterk houden?

Met welke tandenborstel je gebit schoon en sterk houden?

Er zijn heel wat keuzemogelijkheden als het om een tandenborstel gaat. Je kan voor een soft, medium of hard type borstel gaan. Je kan je tanden poetsen met een handtandenborstel of met een elektrisch model. Maar welk type tandenborstel gebruik je nu het best?

Vitamine K: niet alleen voor baby’s

Vitamine K: niet alleen voor baby’s

Vitamine K is een van de weinige vitamines die je lichaam zelf maakt. Dit gebeurt al vanaf dat je zo’n 3 maanden oud bent, door bacteriën in je dikke darm. Vitamine K is belangrijk voor de botsterkte en de bloedstolling. Hoewel zwangere moeders via de placenta veel essentiële stoffen uitwisselen met hun baby’s, is dit bij deze vitamine niet het geval. Pasgeboren baby’s krijgen altijd vitamine K toegediend. Geef je borstvoeding, dan is het ook belangrijk dat je jouw baby een vitamine K-supplement geeft. Wie meteen flesvoeding wil of moet geven, mag dit achterwege laten. In dat type voeding zit er namelijk genoeg vitamine K.

Hooikoorts

Hooikoorts

Een loopneus, tranende, rode ogen, kriebelhoest. Het is duidelijk: er hangt stuifmeel in de lucht ! Vandaag de dag is één persoon op vijf allergisch. Meest voorkomend is de allergische rhinitis of hooikoorts die een constante groei kent. Enkele tips om van de lente te genieten zonder hooikoortsaanvallen.

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Mazelen, polio, difterie, tetanus, ... De ziektes waartegen baby's en kinderen vandaag de dag een prikje krijgen, zijn talrijk. Kind & Gezin raadt echter ook toekomstige ouders aan om hun vaccinaties tijdig te laten nakijken, liefst nog voor ze effectief zwanger zijn. Sommige ziektes kunnen de zwangerschap dan ook negatief beïnvloeden of zelfs overgedragen worden op het kind. De aangeraden vaccins vormen ook geen gevaar voor de foetus.

Immuniteit

Immuniteit

De beste verdediging tegen griep, keelonsteking,…is ze te voorkomen. Om je immuunsysteem te boosten zijn er enkele natuurlijke oplossingen.

Hoe kan ik online producten reserveren?

Hoe kan ik online producten reserveren?

Indien je je medicatie en verzorgingsproducten online reserveert ben je altijd zeker dat je producten aanwezig zijn bij afhaling. Na een reservatie ontvang je immers vanuit de apotheek een bevestiging zodat je zeker bent dat de producten voorradig zijn. Zo voorkom je dat je moet terugkomen indien er medicatie of producten niet op stock zijn.

Wat zijn spataders?

Wat zijn spataders?

Men spreekt van spataders wanneer opgezwollen aders duidelijk zichtbaar zijn onder de huid. Dit is het gevolg van een slechte bloeddoorstroming, vooral in de onderste ledematen. De aders slagen er eigenlijk niet in om het bloed op een correcte manier terug naar het hart te sturen. Het bloed blijft ter hoogte van de ader en zorgt voor de abnormale afwijking: de ader raakt opgezwollen en heeft een blauwe kleur onder de huid.

Wat is een ingegroeide teennagel?

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel veroorzaakt een infectie doordat een deel van de nagel zich in de huid daarrond boort (ook soms in de vinger, maar het is vooral de grote teen). 

Allergieën

Allergieën

Veel personen hebben last van de seizoensgebonden symptomen van allergische rhinitis, beter bekend als hooikoorts. Deze allergie voor stuifmeel wordt seizoensgebonden genoemd, omdat ze vooral van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer optreedt.

Zelfbruiners

Zelfbruiners

Om dat mooie carameltintje te behouden zijn de zelfbruiners in spray-versie, crème of olie een oplossing voor elke huid ! Wij geven je alvast enkele tips.

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is een chronische aandoening van het spijsverteringsstelsel die diarree, constipatie, buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaakt. 

Stoppen met roken

Stoppen met roken

Het is nooit te laat om te stoppen met roken ! Het maakt niet uit hoeveel jaar u al rookt en hoe oud u bent, stoppen met roken heeft altijd een positief effect op uw gezondheid.

Pagina's