Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is een blaasontsteking?

Wat is een blaasontsteking?

Een ontsteking van de blaas, ook wel cystitis genoemd, is meestal het gevolg van een infectie met de E. Colibacterie. De bacteriën komen de urinebuis binnen en verplaatsen zich dan naar de blaas. Eenmaal in de blaas hechten de bacteriën zich aan de wand van de blaas en vermenigvuldigen zich. Dit leidt tot ontsteking van het blaasweefsel.

Wat is herpes zoster?

Wat is herpes zoster?

Herpes zoster is een huiduitslag veroorzaakt door het varicella-zoster-virus, hetzelfde virus als bij windpokken. Zelfs nadat de windpokkeninfectie voorbij is, blijft het virus jarenlang in je zenuwstelsel en kan het opnieuw geactiveerd worden als herpes zoster.

De oorlog verklaren aan luizen

De oorlog verklaren aan luizen

Volg onze raad over de behandeling tegen luizen en neten om in elk seizoen deze onaangename vijanden te neutraliseren! Er bestaan twee soorten producten om de luizen te vernietigen in alle mogelijke stadia van hun bestaan.

Atleetvoet: voorkomen en behandelen

Atleetvoet: voorkomen en behandelen

Atleetvoet is een schimmelinfectie. Ze komt vooral voor in de huidplooien tussen de tenen. Atleetvoet komt vaak voor bij "sportievelingen", vanwaar zijn naam. 

Wat is oorsmeer?

Wat is oorsmeer?

In de wand van de gehoorgang zitten wel duizend kliertjes die een wasachtige olie produceren. Deze wax, beter bekend als oorsmeer, beschermt het oor tegen stof, vreemde deeltjes en micro-organismen.

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Vertrek je op reis dan is een reisapotheek vanzelfsprekend. Afhankelijk van je bestemming en reisduur zal je reisapotheek er anders uitzien. Denk er aan dat in veel landen de beschikbaarheid van geneesmiddelen kleiner is dan in België. Je gezondheidstoestand en die van jouw reisgenoten is mee bepalend voor je reisapotheek.

Wat zijn hepatitis A en B?

Wat zijn hepatitis A en B?

Hepatitis A en B zijn twee ernstige vormen van leverontsteking, veroorzaakt door een virus, en vaak erg besmettelijk. Lees meer over de besmetting en symptomen.

Over moeilijk slapen en slaapproblemen

Over moeilijk slapen en slaapproblemen

We hebben allen onze slaap nodig om uit te rusten en om energie op te slaan voor de volgende dag. De slaapbehoefte verschilt van persoon tot persoon, maar verandert ook met de leeftijd.

Zelf je bloeddruk meten met een polsbloeddrukmeter

Zelf je bloeddruk meten met een polsbloeddrukmeter

Een bloeddrukmeting is slechts een momentopname afhankelijk van vele factoren, zoals het tijdstip van de dag, emoties, lichaamsbeweging, maaltijden, noem maar op. Eén enkele meting is geen goede weerspiegeling van je bloeddruk. Metingen, gespreid in de tijd, leiden tot een meer betrouwbare "gemiddelde" waarde. Door thuis zelf je bloeddruk te meten op verschillende momenten, heb je meerdere meetresultaten en krijg je dus een juister beeld van je bloeddruk.

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Hoofdluizen, de nachtmerrie van elke ouder. Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met deze kleine, kriebelige beestjes. Het is een veel voorkomend probleem dat meestal schoolgaande kinderen en hun familie treft. Luizen zijn gelukkig niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg veel ongemak veroorzaken. Wat zijn luizen precies, hoe kan je ze voorkomen en wat moet je doen als je kind toch bezoek heeft van luizen? Wij vertellen je er alles over!

Wat is vaginale droogte?

Wat is vaginale droogte?

Vaginale droogte is een pijnlijke aandoening waarbij de vagina niet vochtig (genoeg) wordt. Het is een frequent probleem met een grote impact op de levenskwaliteit en het seksleven. Vaginale droogte treft één vrouw op de twee, en niet alleen tijdens de menopauze. Oorzaak is de verminderde productie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Het slijmvlies aan de binnenkant van de vagina wordt dunner en droger waardoor vrijen een onaangenaam branderig gevoel kan geven en zelfs pijn doen.

Haaruitval

Haaruitval

Het is heel natuurlijk om tot 100 haren per dag te verliezen. Zijn het er méér? Hoog tijd om in te grijpen en het tij snel te keren! 

Pagina's